torsdag 3 maj 2012

Laga mat på ogräs

Idag har jag plockat späda nässelskott och kommer att göra klassisk nässelsoppa med ägghalvor. Bra att tänka på är att om man tillsätter saltet efter kokning så slipper soppan bli grå/brun i färgen, vilket den annars får. Nässlor går bra att torka och använda som te eller att förvälla och frysa in.
Andra delikata ätliga ogräs är kirskål och ramslök som också vaknat till liv nu. Ramslök blir inte bra att torka då smaken förstörs men passa gärna på att hacka och frysa in då den snart vissnar ner och inte går att skörda igen förrens tills nästa vår. 
Recept med Kirskål finns under länken: http://www.hittarecept.se/s/kirsk%C3%A5l.html
Recept på bl a ramslökspesto finns under länken: http://www.hittarecept.se/s/ramsl%C3%B6k.html
Fler tips på ogräsmat: http://skafferiet.taffel.se/2011/04/17/frasiga-nasselpiroger-med-ramslok-feta-och-kanel/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar